Skûtsjesilen en kaatsen

Hoe ziet het arrangement eruit?

Skûtsjesilen en kaatsen, Frieser kan het niet!

Kaatsen is de oudste sport van Friesland en skutsje-zeilen doen we alleen in Friesland. Deze twee typische Friese activiteiten gaan jullie vandaag met je collega's, familie of vrienden beleven! Kaatsen is geschikt voor personen van 8 tot 80 jaar.

De 'Boppeslach' en de 'Pripper' zijn aan zet!

Op de Kaatsbaan worden jullie ontvangen met een koffie en Friese oranjekoek en begint de uitleg over het kaatsspel en de regels.Aan het einde van de clinic is er altijd een wedstrijdje waar dus 1 team (van 2 personen) wint.

Na de circa 2u durende clinic gaan we naar een sfeervol restaurant waar het lunchbuffet gereed staat. Na de uitgebreide lunch komt de bemanning van het skutsje jullie ophalen. Na een korte uitleg over het zeilen gaan de trossen los en gaan we keihard zeilen op een echt skutsje. We gaan wel heel snel zeilen maar zorgen ervoor dat het voor alle gasten aan boord leuk is. Zo kunnen we de zeilen kleiner maken (reven) bij harde wind en als er veel golven op het meer zijn kunnen we ook de kanalen en sloten pakken.

Als je wilt mag je zoveel mogelijk zelf meehelpen en doen! We gaan zeilen op Friese meren als bijv. het 'Sneekermeer of 'De Fluessen' en het 'Heegermeer'. Dat zijn mooie grote meren waar we schitterend kunnen zeilen. Aan boord is een authentieke kombuis en overdekt zitgedeelte aanwezig.

Bij dit volledige arrangement gaan we tussendoor nog naar een dorpje of eilandje en aan boord is eigen catering toegestaan. Maar wij kunnen ook voor hapjes en drankjes zorgen.

Rond 16.30u meert het skutsje aan bij het restaurant en kunt u optioneel genieten van een walking dinner; barbecue of diner.

H2Oevents is aangesloten bij VZR Garant.
Minimum groepsgrootte
12
Maximum groepsgrootte
120
Geschikt voor
Iedereen
Duur
Volledig dagprogramma
Opstapplaatsen
Heeg, Koudum, Balk, Sloten, Woudsend, Elahuizen, Gaastmeer, Workum

Offerte maken voor een sfeervol en actief groepsuitje

Stap 1 van 3
Selecteer het aantal personen en opstapplaats